Miss Voon
Blogg

Miss Voon

Restaurangen Miss Voon startade upp för första gången år 2011. Idag är Miss Voon en av de bästa asian fusion-restaurangerna i Sverige. Den skandinaviska grunden blandat med de asiatiska smakerna har bildat denna succé. I dag finns Miss Voon på fyra orter i Sverige.

Vad är Miss Voon?En restaurang som kombinerar asiatiska och skandinaviska smaker.
Hitta till Miss VoonMiss Voon finns idag i Stockholm, Uppsala, Skellefteå och Växjö.
ÄgareKocken Jonas Svensson och hans team.
MenyPå hemsidan finns menyer för både mat och dryck.

Han är Miss Voons ägare

Grundaren för Miss Voon är kocken Jonas Svensson. Det som började med en restaurang i Stockholm har utökats till ett flertal under åren. Stjärnkocken Jonas kommer från Sollentuna. Under sina knappa 40 år har han hunnit med att öppna flera restauranger och har även lagat mat i direktsändning.

Jonas gästar regelbundet Nyhetsmorgon som sänds på TV4. Hans intresse för det asiatiska köket genomsyras även här. Recepten är anpassade för lite lyxigare helgmåltider och går att hitta på köket.se.

Jonas är inte bara en engagerad kock. Passande nog är han också utbildad sake-sommelier. År 2017 deltog han i Kockarnas Kamp. Även om han inte vann visade han att han valt sin karriär med omsorg. 

Här hittar du Miss Voon

Idag finns Miss Voon belägen på fyra orter. I Stockholm hittar du den centralt på Sturegatan intill Elite Eden Park Hotel. I Uppsala ligger den på centralstationen på Suttungs gränd. Dessutom finns restaurangen i Skellefteå och det senaste tillskottet i kedjan ligger belägen i Växjö. 

Jonas som ständigt utvecklar och förbättrar sina verksamheter erbjuder under sommartid Miss Voon i en helt ny miljö. I Mall of Scandinavia i Stockholm kan du njuta av restaurangen på byggnadens takterrass. På toppvåningen erbjuds på sommaren aktiviteter, mat och dryck för hela familjen.  

Serveras lunch?

Miss Voon har lite olika upplägg på de olika orterna. Genom att besöka hemsidan kan du se vad som erbjuds på respektive ort. 

Restaurangen i Växjö erbjuder lunch på vardagar mellan kl. 11.30- 14.00. I Stockholm öppnar Miss Voon kl. 17. Vill du ta del av deras luncher kan du istället besöka Goma asiatisk gastropub som ligger på Linnégatan. 

En genomtänkt verksamhet

Miss Voon bjuder på en riktig upplevelse. De många smakerna serveras i mindre portioner för att ge kunden möjlighet att prova flera rätter. För att bli riktigt mätt beställer de flesta in tre till fyra olika rätter. 

Till maten finns en vinmeny som passar till de olika rätterna. Dessutom kan du sätta punkt på kvällen med en söt dessert. Den genomtänkta meny som präglar verksamheten innehåller både salt och sött. De har 15 mindre huvudrätter och 5 desserter. 

Förutom en matupplevelse är Miss Voon mycket mer än så. Den trevliga miljön har blivit en mötesplats för många. Drinklistan är anpassad till menyn men fungerar lika bra för en festkväll. Några dagar i veckan kan du njuta av barens innehåll samtidigt som du underhålls av en dj. 

Avsmakningsmeny

Miss Voon erbjuder en avsmakningsmeny vid namn Omakase. Totalt är det sju rätter som serveras. Sex mindre varmrätter och en härlig dessert. Kostnaden för menyn är 850 kronor och såklart byts rätterna ut med jämna mellanrum.

När du väljer Omakase slipper du stirra dig blind på menyn. Kocken har redan valt ut rätterna för kvällen. Har du allergier eller specialkost kan du justera rätterna inom menyn. En rätt som fått stor uppmärksamhet och hyllats är Miss Voons Hummertacos.

Genom att dessutom välja till kvällens dryckespaket kan du luta dig tillbaka och låta personalen göra jobbet. Dryckespaketet passar till rätterna inom Omakase-menyn och kostar 680 kronor.

Sugen på sashimi?

Restaurangen bjuder också på en sashimibar. Du betalar per bit och det finns en hel del att välja på. Kött, skaldjur och rå fisk kombinerat med smakfulla såser. 

För dig som tycker att många val kan bli svårt har även här möjlighet att prova kockens favorit. Det är kvällens utvalda favoriter som kocken kallar sashimi Combo.

Kom ihåg att boka bord

Miss Voon har blivit en mycket populär restaurang. Det kanske inte är så konstigt. Utbudet är stort och passar oavsett tillfälle. En romantisk middag för två, en after work eller bara en plats för att ta en drink med bästa vännerna. 

Om du tror att du kan besöka restaurangen utan att boka bord får du tänka om. Är du inte ute i god tid är helgens bord redan fullbokade. Genom att gå in på Miss Voons hemsida kan du enkelt och smidigt boka ditt bord där. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *