Anders de la Motte
Blogg

Anders de la Motte

Vem är Anders de la Motte?

Du kanske undrar ”Vem är Anders de la Motte?” Nu ska vi dyka rakt ner i Hans liv och arbete. Anders de la Motte, född 1971, är en svensk kriminalförfattare och före detta polis. Hans debutroman [GEIM] (2010) vann Crimetime Specsavers Årets Deckardebut och han har sedan dess publicerat flera framgångsrika thrillerromaner.

Vad har han gjort?

Dyk vi lite djupare, så har Anders de la Motte en lång karriär inom brottsbekämpning. Han inledde karriären som polis och gick vidare till IT-säkerhet, innan han till slut landade i att skriva brottslitteratur. Hans böcker är kända för att vara detaljrikt skildrade, med djupdykande inblickar i den skandinaviska undre världen.

Var kan jag läsa hans verk?

Om du är ivrig att börja läsa hans verk, är de tillgängliga på bokhandel och online. Är du mer för att lyssna istället för att läsa? Inga problem! De flesta av de la Mottes romaner finns också som ljudböcker.

Låt oss nu kolla på något grafiskt för att få en bättre överblick över Anders de la Motte:

Födelseår Yrke Debutroman
1971 Kriminalförfattare, före detta polis [GEIM] (2010)

Vilka priser har han vunnit?

Som tidigare nämnt, tog hans debutroman [GEIM] hem priset för årets deckardebut. Dessutom fick hans trilogi om kriminalteknikern Julia Bach även flera läsar- och jurypriser. Vilket pris kommer härnäst för Anders? Bara tiden kan utvisa.

Hur skulle jag beskriva hans skrivstil?

Om vi skulle skärpa våra papper och pennor, hur skriver Anders? Han är känd för en skrivstil som är både detaljerad och verklighetstrogen. Hans bakgrund som polis och säkerhetsproffs ger honom en unik inblick i brottsutredningsvärlden och det är denna erfarenhet som verkligen för med sig atmosfären i hans arbete.

Avslutande Ord

Så, där har du det! En kort inblick i livet och karriären hos den spännande kriminalförfattaren, Anders de la Motte. Är du hungern efter att läsa något fängslande och full med spänning? Annorlunda men ändå bekanta? Väl, då ser det ut som att en Anders de la Motte roman kan vara just det du letar efter. Ha så kul på din läsresa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *