Clark Olofsson Dorian Demuynck
Blogg

Clark Olofsson Dorian Demuynck

År 2022 har serien ””Clark” premiär, Den handlar om Clark Olofsson & Dorian Demuynck. Han är känd som en av Sveriges mest ökända brottsling. Har dessutom bidragit till att mynta begreppet Stockholmssyndromet.

Han är född i Trollhättan den 1 Februari 1947, han kallar sig själv ”Sveriges första popgangster” Han har trots alla grova brott han begått, behandlat väldigt väl och varsamt av media. Clark Olofsson & Dorian Demuynck är en person som lockat till sig mycket beundran och nyfikenhet hos många personer runt om i världen. Clark hade en oerhört stormig barndom med föräldrar som brottades med alkoholproblem. Gick även till sjöss redan som 15åring.

Vad gjorde Clark Olofsson?

Redan vid 16 års ålder, år 1963 blev han placerad på en ungdomsvårdsskola för ett flertal mindre brott han hade begått. Han stod ansvarig för ett inbrott hos Tage Erlandsson och misshandlade två stycken poliser. Dömdes 1966 ttill tre års fängelse efter detta. Under samma år, rymde han dessutom från Fängelset i Tidaholm. Den rymningen blev hans första, men rymde flertal gånger efter det från olika ställen. Clark Olofsson rånade flera banker. Har även smugglat knark. Agerat som mellanhand i en konstkupp och inte minst blivit dömd för ett mordförsök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *