Fallen jag aldrig glömmer
Blogg

Fallen jag aldrig glömmer

Den dagen du aldrig glömmer

Förstår du den välbekanta känslan av att vara nervös för första dagen i gymnasiet? Sitter vi alla inte kvar med minnet av att vara den nya eleven i skolan? Låt mig berätta en historia.

Min första dag

När jag satte min fot i skolan för första gången, var jag väldigt nervös. Precis som alla andra, var jag rädd för att inte passa in, att inte hitta mina klassrum, att inte komma överens med mina lärare… Allt detta cirkulerade i mitt huvud.

Datum Plats Känsla
2 September 2004 Stockholm Nervös
2 September 2004 Klassrummet Rädd
2 September 2004 Korridoren Förvirrad
2 September 2004 Kafeteria Spänd

Hamna på rätt spår

Förstår du känslan? Kan du relatera till detta? Det är faktiskt ganska normalt. Men trots all denna rädsla och osäkerhet, så hittade jag min väg. Min väg till klassrummet, till vänskap och till att anpassa mig till den nya miljön.

  • Använd skolans plan för att hitta dina klassrum
  • Ta steget att introducera dig själv för nya människor
  • Var öppen för nya erfarenheter och möjligheter

Minnet lever kvar

Trots alla rädslor och utmaningar, är det denna dag – min första dag i gymnasiet – som har fått mig att komma ihåg hur jag övervann min egen rädsla och gav mig själv chansen att växa. Det är en dag jag aldrig kommer att glömma. Kan du relatera till detta? Har du också en dag i ditt liv som du aldrig kommer att glömma? Skriv ner den. Dela med andra. Du ska se hur mycket vi kan relatera till varandras upplevelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *