Hur blir man frisk snabbt
Blogg

Hur blir man frisk snabbt

Så här snabbar du på återhämtningen

Vem vill inte bli frisk snabbt när en taskig förkylning eller magsjuka slår till? Som tur är finns det ett par tips och tricks som kan hjälpa till att snabba på återhämtningen. Hänger du med?

Tillräckligt med sömn och vila

För att ge ditt immunförsvar en boost ska du låta kroppen vila. När du är sjuk behöver din kropp alla tillgängliga resurser för att bekämpa sjukdomen. Så ta det lugnt, koppla av och få en bra natts sömn!

Näringsrik kost

När du är sjuk behöver din kropp extra mycket näring för att bekämpa sjukdomen. Ät gärna frukt, grönt och fullkornsprodukter och glöm inte proteiner från t.ex. fisk, kyckling, ägg eller bönor.

Frukt och Bär Proteinkällor Vätska
Äpplen Kyckling Vatten
Blåbär Ägg Te
Kiwi Fisk Bröstmjölk (för spädbarn)
Apelsin Bönor Soppor

Massor av vätska

Det är superviktigt att du håller dig hydratiserad när du är sjuk. Drick mycket vatten, te eller soppa som håller slemhinnorna fuktiga och hjälper till att rensa ut eventuella bakterier och virus.

Motions & frisk luft

Det kan tyckas kontraproduktivt att röra på sig när du är sjuk, men lite lätt motion kan faktiskt göra gott. Bara en kort promenad kan hjälpa till att öppna upp luftvägarna och få dig att känna dig lite piggare.

Begränsa stress

Stress kan försvaga ditt immunförsvar och förhindra att du blir frisk. Så försök att undvika onödig stress och gör saker som får dig att slappna av.

Kom ihåg att lyssna på din kropp och vila när du behöver det. Hoppas du är på benen igen snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *