Hur många kalorier är det i ett äpple?
Blogg

Hur många kalorier är det i ett äpple?

Då äpplen är en frukt, och inte något som människan ännu hunnit manipulera till det yttersta, finns de fortfarande i olika storlekar. Därför kan man inte rakt av svara på hur många kalorier är det i ett äpple.

Ett litet äpple innehåller ca 30 kcal medan ett medelstort äpple innehåller cirka 60 kalorier och ett stort äpple innehåller ca 90 kcal.

Hur mycket väger ett äpple?

Om du känner dig lite osäker på vilken storlek på äpple du har så kan du väga det. Om det väger 60 gram så är det ett litet äpple. Hela äpplet alltså inklusive skal och kärnhus. Väger det 125 gram är det ett medelstort äpple och väger det 185 gram så är det ett stort äpple.

Spelar det någon roll vilken sorts äpple det är för antal kalorier?

Möjligen marginellt. Äpplen är som sagt en naturlig produkt, men tre av de vanligaste och populäraste äppelsorterna klassar in enligt nedan: 

  • kalorier äpple pink lady 52 kcal per 100 gram.
  • kcal äpple royal gala 52 kcal per 100 gram.
  • kalorier äpple granny smith 52 kcal per 100 gram

Hur många kalorier har apelsin utan skal?

Mer intressant är det kanske att jämföra äpplen med andra livsmedel. Fast inte om vi tar apelsin som ett exempel. Den har 49 kalorier per 100 gram. Relativt lika. Annat är det med donuts. En sockrad munk innehåller 417 kcal per 100 gram. Så äta ett hekto donut eller nästan ett kilo äpple eller apelsin, det är upp till dig. Kalorierna är jämförbara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *