När Delas Posten Ut: Tider och Rutiner
Blogg

När Delas Posten Ut: Tider och Rutiner

Kan vi börja med att säga, vem älskar inte att hitta posten på dörren när man kommer hem på eftermiddagen? Det lilla mysteriet om vad som kan vara i det där paketet eller kuvertet kan lösa upp den trängsta arbetsdagen. Så, när delas egentligen posten ut?

När plockas posten?

Låt oss börja med det första steget. Normalt sett plockas utgående post upp av PostNord senast kl 17:00 på arbetsdagar. Detta inkluderar allt från brev till stora paket.

När börjar distributionen?

Arbetet för postsorterarna börjar oftast vid midnatt och fortsätter in på de tidiga morgontimmarna. Paket- och brevfördelningen startar vanligtvis mellan kl 04:00 och 05:00.

För att belysa dessa processer bättre kan vi ta en titt på följande tabell:

Tidpunkt Handling Dag
17:00 Postinsamling Arbetsdagar
00:00-05:00 Postsortering Arbetsdagar
04:00-05:00 Postdistribution börjar Arbetsdagar

Var kan jag hämta min post om jag missar leveransen?

Om du inte är hemma när din post levereras, hamnar den oftast på ditt lokala postkontor. Du får då en avi (meddelande) som meddelar dig vars och när du kan hämta upp ditt paket.

Så kort sagt, när du kommer hem från jobbet och hittar post på dörren, har det faktiskt varit en ganska lång resa för det lilla kuvertet eller paketet. Men inte oroa dig om du missar leveranser eftersom PostNord gör allt de kan för att se till att du får din post!

  • Personalen arbetar hårt för att sortera och leverera posten.
  • Om du missar en leverans kan du hämta upp paketet på ditt lokala postkontor.
  • Posten delas ut på vardagar.

För att ingen ska bli besviken på sin favoritpostman, kom ihåg att alla tider som nämns i den här artikeln är ungefärliga och kan variera beroende på många olika faktorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *