Barnskådis skott Östermalm Flashback
Blogg

Barnskådis skott Östermalm Flashback

I maj 2022 larmades polisen om att bråk och skottlossning uppstått vid Fältöversten i den välbärgade stadsdelen Östermalm i Stockholm. De inblandade flydde platsen omgående, men två av dem skottskadades och togs om hand och fördes till sjukhus.

Flashback barnskådis skott Östermalm

I forumet Flashback startade någon en tråd om fallet ganska omgående efter dådet. Eftersom den misstänkte gärningsmannen kunde gripas rätt snabbt och sedan benämndes barnskådespelare i tidningarna, tog också spekulationerna i Flashback-tråden fart. 16-åringen det gällde hade medverkat i flera filmer, enligt Aftonbladet.

Uppvuxen i kriminalitet

Flashback-medlemmarna som var aktiva i tråden var inte sena med att börja gissa vem det kunde vara. Genom att åldern på den misstänkte gärningsmannen hade blivit publicerad, gav även det givetvis underlag för att kunna räkna ut vem det var.

Tidningarna har inte publicerat några namn, men enligt Flashbacks medlemmar som tagit del av domen är det en pojke med svåra uppväxtförhållanden, där det funnits missbruk i familjen och där han blivit misshandlad. Flera på Flashback menar även att hans föräldrar ska vara inblandade i grov brottslighet, både beträffande narkotika och ekonomiska brott.

Tonåringen i fråga dömdes senare till ungdomsvård för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Han blev dock frikänd för åtalet grov misshandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *