Idrottsstjärna åtalas för grovt rattfylleri
Blogg

Idrottsstjärna åtalas för grovt rattfylleri

I April 2022 publicerade nyhetssajter som Aftonbladet och Expressen artiklar om en åtalad idrottsstjärna. Från nyhetsartiklarna framkommer inte särskilt mycket fakta och vi får ingen information om vem idrottsstjärnan faktiskt är.

Vi får dock veta att det är en man som är åtalad och att han har erkänt sig skyldig till brottet. Därtill skriver medier om att den åtalade ha både ett SM-guld och flera världscupsegrar på sin meritlista.

Hade 1,82 promille i blodet

När han blev stoppad av polisen var det ingen tvekan för polisen om att han körde rattfull. Hade han nämligen hela 1,82 promille alkohol i blodet. Vilket är långt över den tillåtna gränsen på 0,2 promille. Gränsen för grovt rattfylleri ligger på 1 promille och även den hade idrottsstjärnan alltså passerat med råge.

Flashback – idrottsstjärna åtalas för grovt rattfylleri

Som alltid var medlemmar på forumet Flashback inte sena med att starta en diskussionstråd kring åtalet. I tråden begrundar de vilken sport den framgångsrika idrottaren kan tänkas vara aktiv inom. Och till en början lägger de fram förlag på allt från speedway till skidåkning.

I idrottsstjärna åtalas för grovt rattfylleri Flashback tråden spekulerar forummedlemmar givetvis även kring vem den åtalade är. De diskuterar också tänkbara påföljder och straff för hans brott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *