Det går HUR många sekunder på ett år?!
Blogg

Det går HUR många sekunder på ett år?!

Tiden är en fantastisk sak. Vissa sekunder känns evighetslånga, andra märker man inte ens av att de passerar. Kanske beror det på vad som händer i varje enskild stund. Ett helt år av passivitet och icke-händelser kan vara betydligt mindre värt i ett människoliv, än den där helt akuta sekunden som ändrade allt. Men det är kanske tur att inte alla sekunder är så händelserika och betydelsefulla. I alla fall inte med tanke på hur många sekunder det går på ett år.

Hur många sekunder på ett år som får plats, beror självklart på om det är skottår eller inte. Men låt oss räkna på ett normalår, med 365 dygn. 24 timmar per dygn ger 8 760 timmar på ett år. I sin tur 525 600 minuter eller 31 536 000 sekunder. Va?! Det går hur många sekunder på ett år?! Mer än 31 miljoner?! 

Hur många sekunder är det på ett år – eller 40? 

Om du då råkar vara, säg, 40 år gammal just i dag, har du alltså levt 1 261 440 000 sekunder. Sannolikt minns du inte flertalet av dessa. Men det betyder inte att de inte har funnits, eller att de varit utan värde. Du är hela summan av ditt livs alla erfarenheter, både de stora och de som är så små att du inte kommer ihåg dem. 

Hur många sekunder går på ett år som ditt första barn föddes på? Hur många sekunder går på ett år då du själv drar dina sista andetag? Lika många. Människan har nämligen uppfunnit tiden, men tiden är inte avhängig av sin uppfinnare. Den går, oavsett om du finns eller inte. Hela året innan ditt barn föddes, tickade sekunderna, på samma sätt som de kommer göra efter att du själv gått ur tiden. 

Hur många sekunder på ett år räknas?

När du tänker på tiden, är det med andra ord lätt att komma att tänka på vad du själv gör med ditt liv. Lever du det som du själv vill? Är det kanske möjligt att fylla varje sekund med ett okränkbart värde, om du bara följer ditt hjärtas röst? Glöm inte bort att “värde” är ett ord som har en mycket djupare betydelse än produktion eller kapitaltillväxt. Hur många sekunder på ett år räknas, i ditt liv, just nu? Behöver du ändra något, eller är du nöjd med hur livet känns, i varje sekund? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *