Hur streamar man? – Tre enkla steg
Blogg

Hur streamar man? – Tre enkla steg

Tiden när du var tvungen att klättra på taket för att ställa in antennen till tv:n är sedan länge förbi. En skön, ny värld hägrade – en värld där det räcker att sitta i soffan och klicka på mobilen för att kunna lyssna till musik på Spotify eller titta på film eller Youtube direkt i tv:n.

Men varför ska det vara så svårt att få det att fungera? Apparna protesterar och det finns ingenting att streama till. Det kan tyckas som att teknologin är emot en. Men genom att andas långsamt, räkna till tio och sedan följa några enkla steg så löser sig allt.

Hur skickar man streamen från mobilen?

Hur streamar man från mobil till tv? Det beror till viss del på vilken mobil du har men framför allt vilken tjänst du vill streama från. Olika appar för streaming, till exempel Cmore eller Viaplay, har inbyggda funktioner för streaming men det kan även gå att streama till en tv från en webbläsare som till exempel Chrome.

Det finns oftast en liten symbol för streaming i appen. Den ser ut som en liten tv med en nätverkssymbol. Om man klickar på den får man upp val för vilken enhet man vill streama till.

Hur streamar man till tv?

Precis som i all kommunikation räcker det inte med en sändare, det vill säga mobilen, utan det måste också finnas en mottagare, det vill säga tv:n. Det är ofta här problemet finns när det inte fungerar att streama.

För att tv:n ska förstå att den ska ta emot en streamad film eller låt, måste den ha en mottagare för streaming. De flesta moderna tv-apparater har en sådan inbyggd men en äldre modell behöver kompletteras med till exempel Chromecast eller Apple TV.

Allting måste hänga ihop

Det räcker inte heller med att alla olika maskiner har rätt appar och pryttlar installerade. Allting måste dessutom hänga ihop i samma nätverk. Både tv:n och din mobil måste hitta varandra och det gör de bäst genom att vara kopplade till ditt nätverk.

Sammanfattningsvis är det tre enkla saker som gör din streaming smidigare:

  • Ha appen för den aktuella streamingtjänsten installerad i din mobil
  • Se till att tv:n har en mottagare för streaming (inbyggd eller inkopplad som en separat enhet)
  • Kontrollera att både mobilen och tv:n är uppkopplade till samma nätverk

Ta-da!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *