Johanna Toftby – ingen ensam mamma längre
Blogg

Johanna Toftby – ingen ensam mamma längre

Johanna Toftby tog klivet ut i den svenska offentligheten genom sin medverkan i TV-programmet Ensam mamma söker 2008. Efter programmet har Toftby lyckats väl med att kapitalisera på sitt kändisskap, inte minst som influencer med välbesökt blogg och konto på Instagram.

Vem?Johanna Toftby är en svensk kändis och influencer.
Varför?Blev känd först via reality-TV. Har därefter hållit sig ständigt aktuell via sociala medier.
Hur gammal?Johanna Toftby är född 1973.
Var?Johanna Toftby bor i Skövde.

Johanna Toftby – framgångsrik entreprenör och influencer på Instagram

Tiden då kändisskap kunde odlas blott genom att gå på premiärfester och röda mattor är sedan länge förbi. För att kunna hålla sig relevant i det offentliga samtalet ställs idag höga krav på närvaro på sociala medier, och den som verkligen vill hålla sig kvar i gemet behöver ständigt komma på nya sätt att utveckla sitt varumärke och sina produkter.

Någon som verkligen har lyckats med detta konststycke är den före detta frisören Johanna Toftby. Från sitt hem i Skövde har hon lyckats utveckla sin karriär i mer än ett och ett halvt decennium efter sin första medverkan i TV-programmet Ensam mamma söker. Johanna Toftby kan absolut anses som en av reality-erans mest lyckade karriärsexempel.

Johanna Toftby – författare

Den som följer en av Sverige största entreprenörer Bianca Ingrosso vet vilken kraft och potential som finns i influencer marketing. Det är alltså inte så enkelt som att man kan påstå att Johanna Toftby och hennes kollegor är enkla “bloggare”. Den blogg Johanna Toftby driver är endast ett nav som hennes karriär och affärsverksamhet kretsar kring.

Läs om recept på Fläskfilegryta i Bloggen

I bloggen har hon till exempel gjort sig känd för sina populära recept. Kyckling, fläskfilégryta, köttbullar, pepparsås och chokladbollar hör till hennes mest eftersökta och älskade rätter. Självklart har detta även lett henne vidare till att bli kokboksförfattare. 2019 gav förlaget Bladh by Bladh ut Toftbys kokbok Middag hos mig, där Johanna Toftby bjuder in sina läsare till sitt kök. Kokböcker hör till 2010-talets allra mest storsäljande produkter, så man kan bara anta att det var ett framgångsrikt val av produktutveckling för Johanna Toftbys bolag.

Det entreprenöriella drivet är självklart framträdande hos Johanna Toftby. Men självklart finns det också en djupt personlig sida i hennes verksamhet, som det gör hos alla de influencers och bloggare som lyckas bli verkligt populära. Utan att på djupet kunna beröra sina läsare, kommer man ingenstans i världen som är sociala medier. Och även här har Toftby satt sitt märke på kartan.

Johanna Toftbys författande – att dela med sig om förlusten av ett barn

Att förlora ett barn är en förälders värsta mardröm. Detta är något som Johanna Toftby har personlig erfarenhet av, och något som hon delar med sig om i sin bok 30 om dagen: en livsresa, även den utgiven hos förlaget Bladh by Bladh. 

I oktober 1996 förlorade Johanna Toftby en son, bara timmar efter förlossningen. Händelsen var djupt traumatisk, och satte spår i den då tjugotre-åriga mamman som skulle visa sig mycket svårläkta. I 30 om dagen: en livsresa delar Toftby med sig om alla de känslor som följde med förlusten, men också om hur hon hittade en väg tillbaka. 

“30 om dagen” i bokens titel syftar till de trettio minuters motion som hennes läkare ordinerade henne för att lindra den psykiska ohälsa Toftby av förklarliga skäl drabbades av under åren som följde. Under processen att läka sig själv tillbaka till ett fungerande liv förstod Johanna Toftby hur nära sammankopplade kroppen, hälsan och det psykiska måendet är. Långt senare har hon också fortsatt att arbeta med hälsofrågor, kost och motion som ett helhetsgrepp i sin blogg och sina sociala kanaler. 

Johanna Toftby – mamma, partner och företagare

Johanna Toftby har tre barn. Dels den son hon förlorade vid förlossningen, dels de två döttrar som i dag vuxit upp till unga vuxna. I dag är Johanna Toftby dock inte längre någon ensam mamma. Hon lever tillsammans med sin partner Janne Fors, som hon lustigt nog fick upp ögonen för via hans medverkan i Ensam mamma söker

Fast inte i den säsong hon själv var med i, utan en senare! Johanna Toftby blev alltså förtjust i egenskap av TV-tittare, och tog kontakt med honom på Facebook. Det var en chansning som föll väl ut, och i dag lever de i en relation som Johanna Toftby beskrivit som djupt grundad och trygg. Med privatlivet på plats är det med andra ord inte förvånande att Toftby lyckas jonglera alla de bollar som en företagare och influencer behöver hålla i luften. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *