Vissa läser skvallertidningar i smyg. Andra låtsas att de inte bryr sig. Vi vet bättre – du är här för att få de senaste nyheterna, och vi levererar!
september 26, 2023

Kall sås till kyckling

Vad är så kall sås till kyckling?

Jodå, kall sås till kyckling är i allmänhet en sås som serveras kall eller rumstemperatur med kyckling. Den kan göras med olika ingredienser för att ge olika smaker, den kan vara krämig, tangy, söt, het eller en blandning av alla dessa.

Vilka typer av kalla såser kan man ha till kyckling?

Det finns många olika typer av kalla såser som kan serveras med kyckling. Några av de mest populära inkluderar remoulade, aioli, raita, tzatziki, salsa verde, chutney och guacamole.

Såsens namn Taste Vanliga ingredienser
Remoulade Tangy och Krämig Majonnäs, Gurka och Senap
Aioli Rik och Vitlökig Vitlök, Citron och Olivolja
Tzatziki Krispig och Frisk Gurka, Yoghurt och Dill

Hur man gör en kall sås till kyckling?

Att laga en kall sås till kyckling är verkligen ganska enkelt. Du följer bara ett par grundläggande steg.

1. Välj de ingredienser du vill ha i din sås. Detta kan vara något från en majonnäsbas, örter, vitlök, lök, till och med frukt eller nötter.
2. Kombinera alla ingredienser i en matberedare eller blandare. Mixa tills såsen har önskad konsistens.
3. Smaka av och justera kryddorna till din smak. Om du vill ha det lite hetare, tillsätt lite mer peppar eller chili.
4. Kyl såsen i kylskåpet i minst en timme före servering. Denna kylningsprocess hjälper smakerna att smälta samman ordentligt.

Och där har du det! Nu har du vit på att göra din egen kall sås till kyckling hemma!

Alexandra Lindros

Jag är 22 år gammal och bor i den mysiga staden Limhamn i Sverige tillsammans med min underbara mamma Susann. Vi bor på Grönalundsgatan 9C, ett ställe där jag har massor av minnen från min barndom. Född den 18 december, har jag alltid älskat att skriva och skapa. Det känns som att orden bara flyter ut ur mina fingrar när jag sätter mig ner vid datorn.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.