Fryst lax i ugn
Blogg

Fryst lax i ugn

Fryst lax i ugn – En smakrik och enkel tillagning

När jag först hörde att du kan tillaga fryst lax direkt i ugn som den är, utan att tina den först, var jag skeptisk. Men gissa vad, jag provade det och resultaten var ganska imponerande!

Ingredienser

  • Fryst laxfilé
  • Olja
  • Salt
  • Vitlök
  • Örter efter smak

Hur gör man då?

Sätt ugnen på 200 grader och olja in en ugnsform. Lägg de frysta laxfiléerna i formen, beströ dem med salt och lägg på klyftad vitlök och dina favoritörter. Ställ in formen i ugnen och låt laxen grädda i ca 20–30 minuter. Det är så enkelt!

Ingrediens Antal/person Tid
Fryst laxfilé 1 st 20-30 min
Olja Enligt behov
Salt Enligt smak
Örter Enligt smak

Är det säkert att tillaga fryst lax i ugnen utan att tina den först?

Absolut! Faktum är att fisken behåller sin färskhet och smak bättre när den tillagas direkt från fryst tillstånd. Det enda du bör vara medveten om är att tillagningstiden kan bli något längre jämfört med en tinad filé. Men om du har bråttom och inte har tid att vänta på att fisken ska tina är detta ett perfekt alternativ.

Vad göra med resten av laxen?

Om du har kvar lax efter middagen, oroa dig inte. Du kan enkelt förvara den i kylen och använda den i en sallad, som pålägg eller i en utsökt laxpasta nästa dag. Den smakar underbart även kall!

Slutsats

Att tillaga fryst lax i ugnen är inte bara enkelt utan också mycket smakrikt. Du behöver inte vänta på att den ska tina, vilket gör det till ett snabbt och praktiskt alternativ för en god och hälsosam middag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *