Steka fläsk i ugn
Blogg

Steka fläsk i ugn

Hur steker man fläsk i ugnen?

Att steka fläsk i ugnen är en relativt enkel process, men det finns fortfarande några tips och tricks som kan vara till stor hjälp. Det handlar inte bara om att kasta köttet i ugnen och vänta på att det ska bli klart. Så låt oss dyka rakt in i det, ska vi?

Vad du behöver?

  • Fläsk
  • Olja
  • En ugn
  • En ugnsplåt

Processen

Innan du börjar steka, se till att ugnen är förvärmd till 200 grader Celsius. Därefter steker du helt enkelt bitarna i cirka 20-30 minuter, beroende på hur krispigt du vill ha det. Periodiskt under tillagningen, se till att du vänder bitarna så att de blir jämt stekta.

Ingrediens Antal Tillagningstid
Fläsk 500g 20-30 minuter
Olja En klick N/A
Ugn 1 200 grader Celsius
Ugnsplåt 1 N/A

Ytterligare tips

Överstek inte fläsket, det kan bli torrt och förlora sin smak. Om du vill ha en extra krispig yta, höj ugnstemperaturen under de sista minuterna av tillagningen. Ta alltid ut och låt fläsket vila i några minuter innan du skär i det. Detta låter köttsaften att återfördela sig och ger ett saftigare, mer smakrikt resultat.

Och där har du det! Med dessa steg och tips borde du kunna skapa perfekt, gyllene och krispigt fläsk varje gång. Lycka till i köket, och kom ihåg att kreativitet är kung när det gäller mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *